Rezultatul unui tratament ortodontic are patru componente majore:

1. Alinierea Dintilor

Aceasta parte este cea mai usor de realizat si este primul lucru care se observa in cadrul unui tratament fix. Alinierea simpla dureaza in general intre 2 si 4 luni in functie de reactivitatea personala a pacientului.Dupa aceasta perioada apare, de obicei, intrebarea atat de cunoscuta specialistului ortodont:  “Cat mai dureaza?”

2. Echilibrul Facial

Diversele structuri faciale, mai ales buzele si maxilarul inferior, sunt in general  modificate in cadrul unui tratament ortodontic. Alegerea optiunii de tratament trebuie sa tina cont de echilibrul facial initial si diversele atitudini terapeutice trebuie sa convearga spre imbunatatirea sau cel putin pastrarea acestuia.

smileBraces

3. Echilibul Ocluzal

Modalitatea in care dintii de jos se angreneaza cu cei de sus este definitorie pentru sanatatea pe termen lung a aparatului dento-maxilar. Acesta este unul dintre aspectele greu de cuantificat de catre pacient dar si cel mai greu de obtinut necesitand nu numai cunostiinte bogate dar si abilitati tehnice deosebite din partea medicului ortodont.

4. Stabilitatea rezultatului

Ideal, odata obtinut un rezultat prin tratament ortodontic,ar trebui sa nu sufere modificari in timp. Acest lucru este valabil aproape in totalitate la copii si pacientii tineri pana la varsta de 14 ani. La adulti,insa, rata de recidiva este mai accentuata.

O rata de recidiva cat mai mica insoteste indeaproape un tratament ortodontic de succes.

Daca gasiti aceste informatii utile puteti ajuta la popularizarea lor prin a da un review pe google si share pe platforma dvs de socializare favorita.